понеділок, 23 грудня 2013 р.

Ліжко за 24 години

Трапилося так, що занесло мене в тривале відрядження. На новому місці потрібно було терміново обжитися, в першу чергу придбати ліжко.
 Хотіли  знайти і замовити через інтернет, були впевнені, що буде швидко. Знайшовши недорогу модель, спробували замовити.

Виявилося, на замовлення потрібно чекати від семи до чотирнадцяти днів, також ціна товару сутєво відрізняється від вказаної на сайті, та й з доставкою теж не все просто.
Було прийняте рішення – робимо самі. До переїзду залишалася доба.
Основним матеріалом був сосновий меблевий щит. Використав пять штук розміром 2000х 500.
Щит невисокого гатунку, квадратний метр 14.7 доллара, весь в гудзах, хоча в завершеному вигляді ліжко виглядає незле. Також потрібен клей для дерева, шурупи 30х3, конфірмати 10 шт, стрічка джгутова 4 метри, декілька шкурок, літр масла та деякий інструмент.
На звичайній дисковій пилі (циркулярці) зробив нарізку
2000х180 – 3 шт., 2000х40 – 6 шт., 2000х90 – 17 шт.
Торцювання за розмірами робив на звичайному куторізі з протяжкою.
Велика спинка зроблена з цілого шматка щита розміром 1500х500, на яку нашив щось у вигляді рами, для підсилення, що додало масивності. Також ця нашивка утворила ноги. На боковини та передню поперечину також нашив по дві планки. Верхня як потовщення, нижня - для планок, на які ляже матрас. 
Всі кромки закруглені звичайною радіусною фрезою, перешліфував круговою есцентриковою машинкою.
Все було покрито маслом, колір палісандр. Масло гарне, не з дешевих, але було під рукою. На другий день запаху майже не було.
Змонтував.

Передні ноги зроблені як брусок, скрутив чотири планки по колу. Каркас зібраний між собою конфірматами.
Планки підматрасника з обох боків скріпив джгутовою стрічкою. Вона запобігатиме зсуванню планок, а якщо потрібно буде розібрати ліжко і перенести, буде утримувати їх в купі.

Закинувши матрас, залишилося застелити і спати. Для виготовлення ліжка в сумі затратив 22 години.


Немає коментарів:

Дописати коментар