неділю, 8 грудня 2019 р.

Конструктор з чотирьох видів деревини "4woods"

Ігри з геомеричними фігурами - цікаве та корисне заняття.




Створивши 4 woods, приніс додому. Взагалі все, що створюю, випробовую на власних дітях. Дочка гарно малює, натура в неї творча. Розпочала складати. Спостерігаючи, я був здивований, як їй складно щось створити об'ємне, використовуючи велику кількість фігур. Вона залишила гру, а я за кілька хвилин склав таку композицію. 

 Завод

За якийсь час дочка повернулась в кімнату і ми почули її здивований і водночас захоплений крик: "Тату як тобі вдалося?!"
Все питання часу, який буде затрачене на гру з фігурами. Заняття з конструктором неодмінно розвинуть просторову уяву!



Гра 4woods складається з 32-ох елементів, які виконані з чотирьох видів деревини (звідси і назва). Всі деталі достатньо масивні, без гострих кутів, оброблені воском від Bionic House. Гра цілком безпечна: фігури можна смоктати, гризти, випадково ставши на деталь,не отримаєш шкоди. Безпеку гарантовано.




Опис деревини з яких складається настільна гра 4 woods


Дуб звичайний  Колір деревини темно-оливковий з коричневими прожилками.
Наймогутніше дерево української флори. Він виростає величеньких розмірів. Біля села Мельники Чернігівського району росте дуб висотою 30 м і з обхватом стовбура 8.65 м. Вік його становить біля 1100 років. Такі дуби - живі свідки історичних подій ще з княжих часів. Широко відомий також 700-літній Хортицький дуб. В Україні росте 23 види дуба, але більшість з них має невелике поширення. До 8-річного віку дуб росте повільно, зате розвиває могутню кореневу систему. Вже в однорічного дуба коріння досягає 1м довжини. Далі ріст дерева в висоту пришвидшується і до 15-20 років становить 50-70 см на рік. Після 120-200 річного віку дерево припиняє ріст в висоту. А от збільшення діаметру стовбура відбувається протягом усього життя дерева. Дуб звичайний має дві форми - літню і зимову. Літня форма розпускає листя на кілька тижнів раніше. Зимова форма зате не скидає листя на зиму і листки висять на дереві по кілька років. Зимова форма витримує затоплення водою.
Дерево світлолюбне, вітростійке, морозостійке. Воно добре укріплюює землю і захищає її від ерозії. Практично не боїться засухи. Дуб добре очищає повітря, виділяє багато фітонцидів.
Особливо ціниться деревина дуба. Вона надзвичайно міцна і тверда. Особливо гарна т.зв. морена деревина, котра довго пролежала під водою. Вона набуває чорного кольору і не гниє. Здавна з дуба виготовляли різні деталі, котрі потребували високої міцності, наприклад, колеса. Використовувався дуб також для виготовлення бочок, відер.
Дуб червоний. Колір деревини має теракотовий відтінок, з коричневими жилками.
Росте в лісах, на берегах річок, де немає застою води в ґрунті. Звичайне дерево широколистяних та змішаних лісів. Надає перевагу захищеним долинам та невисоким пагорбам, також росте на південних та східних схилах середніх ярусів гір та плато.
Морозостійкий, світлолюбний, легко переносить бокове затінення, але потребує повного освітлення верхівки крони. Вітростійкий, не вибагливий до родючості ґрунту, витримує кислі ґрунти, але не переносить вапнякових та мокрих ґрунтів.
Стійкий до шкідників та хворіб. Має великі фітонцидні властивості.
До Європи був завезений в XVII столітті. Кора дуба містить багато таніну завдяки великій декоративності, стійкості до агресивного навколишнього середовища.
За своїми декоративними та механічними властивостями деревина дуба червоного поціновується в деревообробній промисловості. За механічними властивостями значно поступається деревині дуба звичайного. У своєму складі має менше танінів, тому поступається стійкістю вітчизняному виду в сирих умовах використання.

Бук лісовий - деревина блідо-жовта з рожевим відтінком.




Бук лісовий з давніх часів відомий своїми унікальними властивостями. Велику цінність представляють плоди, листя та кора дерева.
Олія з горіхів бука по своїй цінності і властивостями не поступається оливковій та мигдальній. Вона має світло-жовтий відтінок, використовується в кондитерському, консервному, хлібопекарському виробництві, а також в медицині, парфумерії і різних технічних галузях.
Тверда і щільна деревина бука легка в шліфовці і обробці. З неї виготовляють високоякісний шпон. За своїми властивостями деревина бука перевершує деревину дуба, тому є досить затребуваним сировиною. Суха дошка добре піддається обробці, після чого набуває ідеально гладкої поверхні. Використовується для зовнішньої і внутрішньої обробки приміщень, виготовлення музичних інструментів, фанери, паркету, сходів та багато іншого. У лісохімічної промисловості деревина цього дерева служить для отримання метилового спирту, ацетону та фурфуролу, які входять до складу лікарських препаратів. Так само з неї отримують кселит - замінник цукру, дьоготь і креозот, що застосовуються в будівництві та медицині.

Клен гостролистий - деревина жовто-біла з легким рожевим переливом.

Це листопадне дерево володіє широкою кроною правильної округлої форми. Може досягати 30 метрів у висоту. За рік виростає на 40 см в діаметрі і на 60 см у висоту. Тривалість життя  більше 200 років. Дерево може рости як на сонці, так і в півтіні, витримує температури нижче -40 С градусів і не боїться посухи. Листя насиченого темно-зеленого кольору, восени набувають жовтого забарвлення. Деревину використовують для музичних інструментів, вона добре гнеться. Клен росте по всій території України в листяних і мішаних лісах. Вирощують його у парках і вуличних насадженнях. 
Плід — блідо-зелена «двокрилатка», крила її розходяться під тупим кутом. Крилатка клена складається з двох зрослих між собою крилатих плодиків, які стирчать у протилежні боки. У кожному плодику міститься одне насінина. Крилаті плодики клена опадають з дерева, швидко обертаючись, мов пропелер і плавно опускаються на землю. Швидкість такого приземлення невелика, тому вітер відносить насіння далеко від дерева.

Гра триває:-))






Немає коментарів:

Дописати коментар